Grafik anlatılarında Cinsel şiddet, engellilik, politik aktivizm ve psikoz tarafından grafik anlatımlarla, akademisyen Una’nın imzasını taşıyan” Aramızda” adındaki kitabı ile şiddete maruz kalan kız çocuklarını ve kadına uygulanan şiddeti anlatan grafik roman kitapevlerinde raflardaki yerini aldı.
Gazete kupürlerini, ve deneysel çizimleri Akademisyen Una’nın gazete kupürleri,, deneysel çizimleri ve illüstrasyonları ile kendi gerçek yaşam öyküsünü anlattığı “ Aramızda” kadınların asırlar boyu yaşadığı suçluluk duygusu ve utancını, kadın olarak büyümenin zorluklarını farklı bir üslupla anlatıyor.
Aramızda, son dönemlerde sadece ülkemizde değil tüm dünyada büyük bir hızla artan çocuklara yönelik cinsel istismarın, kadına uygulanan şiddetin daha flört döneminde başladığını, küçük yaşlarda ata eril ve erkek egemenliğini özgün bir dille ifade ediyor. Kitap ayrıca mağdurların kendi deyimi ile ,, “kol kırılır yen içinde kalır” zihniyetinin kadınları yalnızlığa nasıl ittiğini de anlatıyor.
Roman 1977 yılında Kuzey İngiltere’de tüm kurbanları kadınlar olan seri katilin yaşattığı paniği ve bu kurbanlardan Una’nın kendisinde bıraktığı derin yara ve izleri anlatıyor. Uğradığı saldırı sonrasında yaşadığı zorbalık yüzünden utanç içinde ve özgüvenini kaybettiği ve olayın failinin hala aramızda yaşadığını anlatıyor.
Değişik anlatımı ve güçlü çizimlerle yaşadıkları cinsel istismar ve şiddet yüzünden sessziliğe mahkum edilen kadınların utançlarını kırmak için cesaret vermeyi amaçlayan Una, bu tarz şiddete mağdur kalan bir çok kadının haykıran sesi olmak için adeta herkese meydan okuyor. Dünyaca ünlü gazeteler ve kitap eleştirmenleri tarafından “Aramızda” adlı roman bir manifesto olarak gösteriliyor.